Hosletoppen skole

Hosletoppen skole

Postadresse: Bærum kommune, 1304 SANDVIKA

Besøksadresse: Bjarne Skausvei 40, 1362 Hosle

Telefon: 67 16 73 00

Kontaktperson: Anne Helene Anzjøn, 99357081, ahanzjon@online.no

Antall produksjoner: 9

  • Alle
  • VGS
  • Tilrettelagt

(TILRETTELAGT) BENDIK

Musikk, Trinn: 8-VG3
- massivt og forsiktig, et rop med klump i halsen ...Sterke kontraster har fulgt Silje Halstensen siden hun startet Bendik i 2008. Det er en jente med en gutts navn. Lydbildet drives av få musikere, men låter som et orkester. Det er såre tekster som møter faste hjerteslag.NRK P3 kåret debutalbumet til et av årets beste norske plater i 2012, og skrev at «Halstensen utforsker på vellykket vis hvor utleverende tekster kan være uten å bli flaue, og ved å skrive på norsk, sørger hun for at låtene til Bendik blir ekstra nære og sterke».2016 kom det tredje albumet der uttrykkene fra de foregående «Drømmen Gjør Meg Ingenting» og «No Går Det Over» kombineres i store, maksimalistiske lydbilder.

(TILRETTELAGT) HIPHOP

Visuell kunst, Trinn: 1-VG3
Vi ønsker med dette verkstedet å la elevene møte en viktig og ikke minst kreativ arena for dagens ungdomskultur. Hiphop kan ta ulike former, ikke bare dans, men musikk og tegning er også en sentral del av det å uttrykke seg.
Klasserommet transformeres og blir til en utradisjonell scene for en danseforestilling. Klassen deles i to (Inntil 10 per gruppe, 20 per verksted) – én gruppe tegner graffiti som projiseres mot scenen ved hjelp av overheads, og én gruppe setter sammen en dans basert på grunnleggende hiphop. Sammen med utøverne skaper elevene sitt eget uttrykk, og kanskje blir det en visning helt til slutt. Hvert verksted tilpasses elevene og blir kreativt og unikt!  


(TILRETTELAGT) KUNSTFYRET

Visuell kunst, Trinn: 8-VG3
Kreativt og spennende kunstverksted i Oslofjorden
Dette besøket på Steilene fyrstasjon gir elevene mulighet til å treffe billedkunstner og beboer Tony Jon Larsson. De får oppleve en stedsrelatert kunstutstilling med foto og maleri, og får innsikt i hvordan naturen og stedet preger Tonys kunst. Gjennom foredrag med foto og film fortelles øyas og fyrstasjonens historie.
Elevene får prøve å selv være kunstnere, og tolke hvordan de opplever og sanser øya, dyrelivet og naturen. Besøket har en åpen struktur, hvor dagen legges opp ut ifra elevenes interesse og forutsetninger. Elevene kan tegne, male eller lage små skulpturer av naturelementer som man finner på øya. På høsten kan de også bruke øya til å lage et landartprosjekt.
Utsmykking på skolen: Det kan lages en sammenstilling av kunsten elevene lager i form av en fotomontasje på metall. Denne kan henges permanent på skolen.Fyrstasjonen har også mulighet for overnatting, dersom klassen vil ha et utvidet opplegg.

CHAPLIN & det 20. århundret

Film, Trinn: 9
En løsgjenger uten penger og familie, kan det være morsomt?
I et land der alle drømmer om å bli rike, er Chaplin sin løsgjenger en vaskeekte antihelt. Han er alltid midt i en eller annen krise. Alltid på desperat jakt etter neste måltid eller en kjæreste - i en lite gjestfri verden. Han er en antihelt som går mot strømmen.
I løpet av formidlingen, vil Nick Hegreberg presentere Chaplin sin posisjon som en av de viktigste filmskaperne gjennom tidene. Chaplins liv speiler på mange måter samfunnsutviklingen i første halvdel av det tyvende århundret, et tidsrom som resulterte i to verdenskriger og den kalde krigen.
I formidlingen får elevene møte Chaplin som humanist, provokatør og samfunnsdebattant. Sluttmonologen i
«Diktatoren» er stadig aktuell, og går sin seiersgang i sosiale medier i vår tid. Hva kan den fortelle oss om vår samtid?

DADA Henie Onstad kunstsenter 10. trinn

Visuell kunst, Trinn: 10
Hva er Dada?
Dada er et nytt språk. Et språk som skal forandre kunstens veien for alltid. Et språk som er i utgangspunktet provokasjon.Opprinnelig er Dada et ord som kan bety mange forskjellige ting i forskjellige språk men for kunstnere det som var viktig var at Dada kunne bli alt eller ingenting. Det betyr at kunsten kunne bli det som du som kunstner ønsket kunst å bli.

DROPOUT

Litteratur, Trinn: 10
Er det bare tapere som dropper ut av skolen? 

Press, stress og høye skolekrav kan få selv den smarteste til å føle seg ubrukelig. Hvilke konsekvenser kan det få? 

Annette Münchs actionpregede bok Dropout eksperimenterer med hva som kan skje når forbanna og frustrerte «dropouts» samler seg for å ta hevn mot skolesystemet. Nå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.
Gjennom spesialskrevet musikk, filmintervjuer, foto- og lyddesign, og høytlesning, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene skolepress og livsmestring.

GLEMT (Simone Grøtte)

Scenekunst, Trinn: 9
Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?GLEMT er en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe. Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer. Publikum inviteres inn i scenerommet til en nær opplevelse formidlet gjennom dans, objekter og autentiske lydopptak fra en fortiet fortid.GLEMT er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.Simone Grøtte er danser og koreograf fra Lakselv i Finnmark, og er blant annet kjent for den kritikerroste publikumssuksessen ”Mannen som stoppa hurtigruta.”  Arbeidet bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming. Grøtte har tidligere gjort samproduksjoner med store institusjoner som Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Riddu Riddu Festivalen.Co–produsert av Festspillene i Nord-Norge. Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere og Dansearena nord.

Koristenes ABC - To skritt bak

Musikk, Trinn: 8-10
Koristene Jorunn Hauge og Karianne Kjærnes sto der i Moskva med Alexander Rybak på scenen da han vant Eurovision Song Contest med "Fairytale" i 2009.  De var en viktig del av showet med sine vakre stemmer, nordiske utstråling og blafrende eventyrkjoler.
 
Begge har imidlertid jobbet lenge som korister, to skritt bak stjerner som Carola, Maria Haukaas Mittet, Wenche Myhre, Kurt Nilsen, Morten Harket, og Madcon, for å nevne noen. De jobber rett utenfor fokuset til kameraene, der lyset er litt svakere og glamourfaktoren noe lavere. Allikevel elsker de jobben sin. Hvordan henger dette sammen?
 
"Koristens ABC - to skritt bak" er en humoristisk og musikalsk konsert. Du får et innblikk i koristens viktige støttefunksjon, og de viser hvordan de, som alle andre i arbeidslivet, må tilpasse seg vekslende lederes (les: artisters) stil og målsettinger. Med eksempler viser de hvor forskjellig den samme jobben kan oppleves, alt ettersom det er Sissel Kyrkjebø, Carola eller Bjarne Brøndbo som trenger korist. Med seg på laget har de pianisten Torbjørn Kvamme som er kjent fra blant annet Julemorgen på Nrk, og har jobbet med artister som Madcon, Gabrielle og Tone Damli.
 
Det er uansett ikke sikkert at det er den som får mest oppmerksomhet som har det morsomst på jobben. Jorunn, Karianne og Torbjørn elsker jobben sin, det vil du merke i denne humoristiske og musikalske konserten! I tillegg viser de hvor viktig det er at alle ledd i et team fungerer optimalt for å skape de beste resultatene.
 
Det viktigste er kanskje ikke å få mest oppmerksomhet, men å skape gode resultater sammen.

OSCARSBORG

Kulturarv, Trinn: 9
Gjennomføres i august/september og april/mai.
NB! Se turneplan for riktig skoleår.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter